Vise cu litera "Z"

marți, 24 septembrie 2013


1 Zabala - Dorinte nesabuite.
2 Zahar - Iubire, amor implinit, lacomie;- avand- incredere inselata;- cumparand- viata placuta;- mancand- esti inconjurat de lingusitori;- primind in dar- cineva aspira la dragostea ta;- vazand- fa lucruri de buna voie.
3 Zambi (A) - a fi- nenorocire;- nou- sanatate.
4 Zana - Daca visezi ca te-ai transformat intr-o zana inseamna ca trebui sa ai grija sa actionezi in asa fel incit sa nu fii criticat.
5 Zana - noroc si bogatie;- ca esti- mult bine.
6 Zapada - Zapada este simbolul dorintelor reprimate si al gandirii critice.Daca visezi ca te misti greu printre nameti inseamna ca vei avea noroc, daca vei munci mult.Zapada care cade din ramurile copacilor este semn ca vei avea noroc in investitii.Daca visezi ca indepartezi zapada cu lopata inseamna ca va trebui sa fii atent la actiunile unei persoane influente fata de tine.
7 Zapada - Amor care se naste, calatorie in strainatate;- abundenta- recolta bogata;- alba- puritate, imprejurariel se vor schimba;- avalansa de- intristare;- avand- sarcina in afara casatoriei;- cadere de- castig neasteptat in plan financiar si sentimental; -cazand in- piedici;- cazand in fulgi mari- tristete;- furtuna cu- pericol;- gramezi- vei fi ranit;- ghiata de- recolta imbelsugata;- geroasa- pierderi, castiguri necinstite;- iarna cu- roade bune;- in cantitate mica- abundenta de bunuri;- insotita de frig- singuratate, perioada nemiloasa;- in mijlocul ei- dificultate;- intindere mare cu- pericol;- in troiene mari- noroc;- mare- curatenie;- masiva- cuceriri sentimentale;- mancand- veste buna, placeri inselatoare;- moale- esti capricios(asa);- murdara- esti discret si grijuliu;- nameti de- vei calatori in strainatate;- ninge frumos-veste buna;- noian de- belsug, afacere buna;- om de- dezamagire in dragoste;- plimbandu-te in- ai initiativa, entuziasm si imaginatie;- topindu-se- perspective bune;- vazand- locuinta buna;- visand o noua ninsoare- se infiripa o noua dragoste;- usoara- esti capricios.
8 Zbor - Dorinta de a fugi de viata cotidiana, de greutati;- aerian- triumf;- pescarus in- scapi cu bine dintr-un pericol.
9 Zbor - In traditia romaneasca se zice ca acest vis este foarte bun. Zborul pur si simplu, prevesteste noroc, iar zborul in inalturile cerului iti prevesteste onoruri, multa pretuire din partea celorlalti. Chiar si zborul la mica inaltime sau zborul razant sunt vise bune, prevestind bogatie.
10 Zbura (A) - Daca visezi ca zbori in aer precum o pasare este o predictie asupra faptului ca nu toate ideile pe care le ai sint realizabile, dar, daca visezi ca zbori cu u avion, vei avea noroc in noile intreprinderi.

Vise cu litera "Y"

1 Yoga - Visul in care ne vizualizam pe cale sa practicam yoga sau urmarim un adept, ba chiar un yoghin, raspund aceleiasi interpretari. Yoghinul Este un intelept, o fiinta avansata din punct de vedere spiritual care simbolizeaza starea de perfectiune interioara la care aspira cei ce viseaza. - Un yoghin era intins pe pamant. Ii vedeam coastele ca si cum corpul ii era transparent si, cu fiecare respiratie, aura lui devenea mai consistenta si lua forma unui ou de culoarea carnii. Aura este stralucirea energiei ce inconjoara corpul, iar in cazul unui sfant, stralucirea spiritului sau. Yoghinul din vis simbolizeaza procesul evolutiv de care cea care a visat se bucura si care ar putea practica aceasta disciplina exigenta. Totusi, femeia pare sa-si ignore calitatile (corpul

Vise cu litera "X"

1 Xilofon - Daca auzi pe cineva cantand la xilofon sau daca tu canti la acest instrument., in vis, vei participa la o celebrare.Daca visezi ca instrumentul nu este acordat inseamna ca vei avea un mic accident.

Vise cu litera "W"

1 Wc / Veceu / Toaleta - closet- bani multi;- cazand in- bogatie;- murdarindu-te- onoare;- stand in- stima publica.
2 Whisky - Daca visezi ca bei whisky inseamna ca vei munci mult si nu vei fi platit suficient.

Vise cu litera "V"

1 Vaca - ti se prevesteste confort, tihna, viata buna.
2 Vaca - Potrivit traditiei romanesti, dar si celei persane sau occidentale, vaca vazuta in vis prevesteste tot ce e mai bun, adica viata linistita, confort sentimental, relatii bune cu cei din jur, acasa si la serviciu.
- Vaci grase de vei visa, vremuri bune vei trai.
- Vaci in grajd - semn de bogatie si noroc. De te vei visa mulgand vaci, noroc si foloase vei avea in viata de zi cu zi.
- E rau visul cu vaci slabe, insemnand viata grea si fara nici un orizont.
3 Vaccin - - Daca visezi ca esti vaccinat inseamna ca vei avea succes lucrand la ceva care exprima propriile tale idei.
- Daca vezi pe cineva care este vaccinat - tii prea mult la cineva  dar acea persona nu merita atentia ta.

4 Vaci grase - vei avea companie,o tavarasie intr-o afacere.
5 Vaduv - prevestire de bucurie, de voie buna.
6 Vaduva - - De visezi o vaduva inseamna intristare, suparare, chiar si pierderea unu prieten sau prietena buna.

7 Vagon - proprietate;- de locomotiva- vrei mai multa libertate;- frumos- calatorie scurta.
8 Val - Daca visezi valuri care lovesc tarmul marii inseamna ca vei fi apreciat pentru munca ta si ca vei avea noroc in dragoste.
9 Val / valuri - de vei visa valuri, semn e ca urmeaza o perioada mai grea pentru tine, va trebui sa lupti si sa invingi.
10 Valiza - Daca visezi ca impachetezi haine intr-o valiza inseamna ca te va vizita o persoana plisctisitoare.

Vise cu litera "U"

1 Ucenicie - Daca visezi ca inveti o noua meserie, fiind ucenic, sugereaza ca vei avea noroc in dragoste si afaceri.Daca un ucenic lucreaza pentru tine, vei avea ocazia sa faci niste bani.
2 Ucide - de vei visa ca ucizi un om, e semn de succes in afaceri; de visezi ca esti tu cel ucis, pierderi inseamna ptr.cel ce face asa ceva.
3 Ucide (A) - semn fericit;- altcineva- indignare;- animale- dorinta de a inlatura o neplacere;- cerb- atingerea unui scop;- colonel- intriga;- cu mana- ai intrat intr-o perioada propice;- pe cineva- intristare, insatisfactie, framantari interioare;- pe un om- viata indelungata;- vaca- lipsuri;- tu esti- viata lunga;- un lup- succes imediat;- un urias- depasirea prejudecatilor;- vipera- nu vei fi in mana dusmanilor.
4 Ucigas - Daca visezi ca omori pe cineva este semn ca trebuie sa fii temperat si ca nu trebuie sa te grabesti in a lua decizii noi.
5 Ud - boala;- de ploaie- vei avea noroc.
6 Uda (A) - noroc si fericire;- flori- bucurie;- gradina de legume- castiguri banesti neasteptate;- plante- iubire, devotament;- trandafiri- ajutor din partea prietenilor.
7 Uita (A) - bagajul- nesiguranta;- la cineva- sanse noi- la jocul de carti- certuri cu amicii;- in oglinda- casatorie imediata.
8 Uitandu-te in jos - de vei visa, semn e ca nu prea te intereseaza cele din preajma ta.
9 Ulcer - grija, necaz;- avand- esti impulsiv.
10 Ulcior - Daca visezi ca torni apa dintr-un ulcior inseamna ca vei scapa de grijile financiare.Daca visezi ca spargi ulciorul inseamna ca vei avea probleme cu picioarele.Daca visezi ca repari un ulcior inseamna ca vei merge la o petrecere unde vor fi multe bauturi.

Vise cu litera "T si Ţ"

1 Tabac - Vei incheia o afacere buna;-avand- plictiseala;- fumand- protectori buni;- tragand pe nas- aparator in primejdie;- vazand- cearta mare, vei provoca un scandal.
2 Tabachera -
Daca visezi ca ai pierdut o tabachera semnifica faptul ca esti multumit de ceea ce faci , de reusitele tale in viata de pana acum. De asemenea, semnifica, de argint- eşti imprevizibil şi cu toane;- de aur- fă economie la bani;- goală- nimeni nu caută prietenia ta;- nu găseşti- singurătate;- plină- prieteni devotaţi;

3 Tabara -
Daca visezi ca esti intr-o tabara in aer liber este semn ca tu, sau unul dintre prietenii tai, vei face o calatorie lunga. De asemenea, tabara de soldati de vei vedea, in vis, semne bune se arata, liniste, armonie in casa vei avea.

4 Tabara militara - De vei visa tabara militara, cu soldati multi in ea, bine va fi in familia, in casa ta. Potrivit traditiei occidentale, visul cu tabara militara e un semn bun pentru persoanele indragostite, le va merge bine in dragostea lor.
5 Tabla - Daca tabla este scrisa cu creta este semn ca trebuie sa fii pregatit pentru a primi stiri rele despre o investitie riscanta.
6 Tabla - de vei visa tabla, rulouri sau bucati, semn e ca nu trebuie sa te increzi prea mult in prietenii tai.
7 Tablou - casatorie fericita, figuri placute in jur;- cumparand- vei intemeia un camin;- distrugand- te asteapta o nenorocire;- luand din perete- nerecunostinta;- placut- fericire;- primind- necazuri, intristare;- reproduci un- toate iti merg anapoda;- trist- fantezie pentru schimbarea situatiei actuale;- trist si sumbru- necredinta;- vazand- bucurie fara profit;- vesel- dragoste fericita;- visand- vei fi coplesit de amintiri.
8 Tablou - De vei avea norocul sa visezi tablouri multe la un loc sau pe cineva pictand tablouri, de placeri vei avea parte.
9 Tacamuri - abundenta;- avand- fertilitate;- bune- sarbatoare in familie.
10 Taia (A) - moarte in familie;- altcineva s-ar- succes in cariera;- aripa de gasca- placere, bucurie;- capul- asuprire, moartea unei rude;- copacul- probleme financiare;- cu intentie- pune punct relatiei care iti da numai bataie de cap;- cu sticla- ruptura intr-o relatie sentimentala;- carnatul- o noua directie in cariera;- gasca- mostenire in curand;- gatul- pericol;- hartia- esti inselat de nevasta;- din gresala te-ai- boala si necazuri;- lemne si le transporti- funerarii;- in trunchiuri lemne- satisfactii, buna stare;- lemne- solutie favorabila pentru tine;- limba- impotenta sexuala;- panglica- pierderea unui prieten;- padure- bani multi;- painea- lasaiubirile in afara casei;- parul- griji;- parul din cap- sa nu pleci la drum;- puiul- neplaceri;- ramuri- pierderea prietenului, deces;- sabia- suparare;- stejarul- dusmanie periculoasa din partea altora;- se taie cineva- abandonarea unor prieteni;- tu capul altuia- invingere peste altii;- tie ti se- asuprire;- varza- neantelegeri in familie ce se vor rezolva;- visand cum ata se- pierderea unui prieten;- zacand fiind peste tot- castig;- zarind cum iepurele iti taie calea- pericol imediat.

Vise cu litera "S si Ş"

1 Sa - De visezi ca alergi pe un cal fara sa, e semn ca vei avea niste probleme de sanatate, cauzate de propria ta neatentie; atentie deci, la planurile tale si nu fa greseli.
2 Sabie - onor, glorie, marire;- avand- voie buna, virtute;- cu care te bati- bucuria se transforma in neplacere;- facand- lupta cu oamenii;- folosind- te spetesti muncind;- franta- vei fi invidios;- goala- pierdere, paguba;- in mana- ura, tradare, dusmanie;- pierzi- saracie;- primind in dar- vei ajuinge la putere;- purtand- onor, inaintare, bucurie;- rupand- sperante irealizabile, esti departe de ceea ce crezi;- rupta- boala grea, moarte;- scoasa din teaca- sperante;- taind cu ea- suparari noi;- vazand- junghi, dusmani;- veghe- esti incapatanat si revendicativ;- visand ca ai- lupte cu greutatile vietii.
3 Sac - cartofi in sac - imbunatatire financiara neasteptata;- sac de bani- discutii, noroc in afaceri;- de carbuni- impacare cu un dusman;- de ciment- avere;- gol- ingrijorare, ratare in afaceri, multa munca;- pierderi- griji, paguba;- indesat- belsug;- plin- abuindenta, bogatie, belsug;- spart- semn rau.
4 Sacal - Ai dusmani care te vor ataca pe la spate si iti vor face rau.
5 Sacosa - buna- dusmanie;- ducand- iti asumi dificultati de dragul cuiva;- goala- clevetire;- plina- ascunzisuri sentimentale, cineva te dusmaneste;- pierdem- secrete destainuite.
6 Sacrificiu -
Ideea de sacrificiu are doua semnificatii. Prima se refera la ideea de renuntare, in vreme ce a doua sugereaza un act de sacralitate. Astfel, cand ambele semnificatii sunt valabile, cel care viseaza este pregatit sa renunte la individualitatea sa, in favoarea a ceva mai important. Sacrificiul contribuie la dezvoltarea spirituala si sugereaza ca vom primi mai mult decat ceea ce am sacrificat.

7 Sadism -
Sadismul este consecinta furiei pastrate in noi din cauza unei traumesuferite in copilarie. Se manifesta adeseori prin dorinta de a rani pe cineva, uneori o persoana apropiata. In viata reala, nu putem avea comportamente sadice, dar in vis acestea se pot manifesta frecvent.

8 Safir - Daca visezi safire inseamna ca vei te vei intilni cu o persoana importanta.Daca visezi ca porti safire inseamna ca vei fi grabit in actiuni.
9 Sageata - Daca arunci in vis o sageata este semn ca cineva la care tii foarte mult, ar putea sa te insele.O sageata aruncata de altcineva, care te loveste, in vis, este semn ca vei auzi barfe la adresa ta.
10 Sageata - Daca visati sageata un necaz se va abate asupra dumneavoastra, ceva neasteptat, va veti simti ca si cum ceva va lovit si nu stiti ce, un marenecaz se va abate asupra familiei , acum mai mult ca niciodata sentimentul de unitate este frecvent impartasit.

Vise cu litera "R"

1 Rabin - vesti bune in curand;- citind- dificultatile se vor remedia;- in sinagoga- vesti bune de departe;- predica- vei incheia un contract avantajos;- vorbind cu un- esti foarte multumit de felul cum iti merg treburile.
2 Rac - prieteni vicleni, treburile iti merg pe dos;- avand- treburi proaste, despartire;- gatit- dezamagiri in viata sentimentala;- in farfurie- doresti iubirea unei persoane;- la fiert vii mergand- afaceri neamplinite;- mare- gandesti prost despre treburile pe care le ai;- mancand singur sau cu alti- laude, bucurii, satisfactii;- mergand inainte- prevestire buna;- mergand inapoi- indecizii, dragoste cenzurata, dubii, nehotarare, treburile iti vor merge anapoda;- mort- suparare cu iubit(a)ul tau;- muscandu-te- dusman la panda;- negru- intarziere in afaceri;- pe malul apei- vei avea o iubita frumoasa;- pe masa- mari impliniri;- prinzand- noroc in casatorie;- prinzand in apa- sunteti respingator si negativist in aprecieri;- rosii- divort;- vii- semn bun;- vedem un- dificultati personale si profesionale impotriva cuiva.
3 Rac - In traditia occidentala, explicatia data acestui vis este simpla si clara: de visezi rac, iti va merge prost. Romanii dau mai multe explicatii explicatii acestui vis. De exemplu, daca vei vedea rac mergand inapoi, iti va merge rau la serviciu sau in afaceri. De vei visa ca mananci raci, nimic din ceea ce faci nu-ti va reusi. Visul cu raci este totusi bun atunci cand visezi racii mergand inainte. In traditia persana, visul cu rac are trei explicatii. Rac de vei vedea in vis, e prevestire ca vei avea parte de o placere mare. Rac de vei manca in vis, vei avea o bucurie, iar de visezi ca prinzi un rac, insemna ca esti vorbita de rau, a manca- bucurie inseamna, a prinde- cineva te vorbeste de rau, a vedea- vei avea o placere mare.
4 Rac - - Indoiala, rezerve, dai inapoi in fasa unor actiuni, teama, lasitate, renuntare.Cuvantul rac desemneaza, uneori, numai clestele din cauza picioarelor anterioare extrem de puternice sau numai carapacea. Dar mai mult decat picioarele, interesant este modul in care inainteaza si care devine simbolic, ajutand la interpretarea visului: racul avanseaza de-a-ndaratelea. Imaginea unui rac, de altfel rara, poate sublinia comportamentul obisnuit al celui care viseaza: timid din expresia rosu ca un rac, nu avanseaza decat agatandu-se de trecut, ar prefera sa dea timpul inapoi si isi arata adesea clestii in fata unei incertitudini vitale.
5 Raceala -
Sa visezi ca ai o raceala semnifica faptul ca ti s-au adresat cateva cuvinte jignitoare din partea unor colegi. De asemenea, regretati ceva ce ati spus in realitate.

6 Racheta -
Daca vedeti o racheta in vis indica faptul ca planurile si ideile tale vor fi in curand decolarea intr-un mare fel.De asemenea, racheta din vis semnifica amintirile si gandurile, care va pot zapaci.

7 Rachiu - de te vei visa facand rachiu, zile grele se anunta pentru tine; in general, orice vis cu rachiu nu este prevestitor de bine.
8 Racla / sicriu / cosciug - prevestire de moarte.
9 Radacina - nefericire prevesteste.
10 Radacina - nefericire timp indelungat;- de copac- depasesti o serie de greutati;- de plante- faci o achizitie de mare valoare;- mananci- sanatate deplina;- stejar scos din- cearta in familie.

Vise cu litera "P"

1 Pacali - esti ingrijorat in legatura cu un proiect;- la carti- nu vei realiza un proiect; -in sport-pierdere in principala ta realizare sentimentla.
2 Pacat -
3 Pacatui (a) - cu un barbat- esti ingrijorata de sanatatea cuiva;- cu femei- obstacole la serviciu;- faci o crima- esti lacom, iei mai mult decat ai nevoie.
4 Pace -
A visa de pace si liniste indica o rezolutie a unor probleme emotionale sau de conflict interior. Ea poate semnala sfarsitul unui ciclu si pauza inainte de inceperea unui nou efort, sugereaza ca ati atins un nou nivel de stabilitate si calm. De asemenea, linistea innebunitoare se poate referi la calmul dinaintea furtunii.

5 Pachet - daca primesti un pachet inseamna veste, daca trmiti un pachet inseamna ca te gandesti la cineva sau cineva nou s-ar putea sa apara in viata ta.
6 Pachet - surpriza, ajutor neasteptat;- cu carti- diferende cu partenerul de viata;- cu dulciuri- cearta;- cu ziare- prietenii te vor deziluziona;- cu vata- oprimare;- deschis- vei avea uele probleme de scurta durata;- gol- dubii in afaceri;- in pachet- negocieri;- nu reusim sa-l desfacem- nesiguranta;- primesti- castig in curand;- trimiti- semn bun, realizari, veste in curand.
7 Pachet - vis bun, semne bune ptr. cel care viseaza; visul e rau daca desfaci pachetul, inseamna saracie.
8 Pachet - vis bun daca visezi ca primesti un pachet; visul e rau daca visezi ca desfaci pachetul.
9 Pachete - Pachetele goale sunt un semn ca nu vei reusi tot ce ti-ai propus.Pachetele pline cu bani semnifica prosperitatea; pachetele cu mobila, haine sau alte articole semnifica faptul ca e posibil sa faci o calatorie lunga.
10 Pacient - lipsa de initiativa, pasivitate si lipsa de curaj intr-o situatie.

Vise cu litera "O"

1 Oaie / Oi - Bogatie, bucurie, castig;- alba- prieten credincios;- batandu-se - suferinta, necazuri;- mai multe in grajd- sensibilitate sufleteasca;- mai multe pascand- prosperitate;- multe in turma- averea va spori;- pascand- noroc;- taind- saracie;- trimise- mare castig;- tunzand- nefericire;- turma de oi grase- imbelsugare;- turma rasfirata de- promisiuni de avere si casnicie buna;- tusind- castig mare;- vazand- semn bun;- zbatandu-se in maracini- ingrijorare, afacerile pornesc greu.
2 Oala - Masa festiva, vei avea slugi;- avand- casatorie;- cioburi de- asteptarile de bine se modifica in rau;- la foc- ospat, nunta; de noapte- imbolnavire;- multe puse la facut- ospat cu cearta;- veche de cupru- cineva doreste sa te ajute ca sa termini un proiect vechi;- vazand sparta- paguba mare;- te impiedici in ea- noroc,- visand- ti-e greu sa incepi afaceri noi.
3 Oameni - Adunare, durere, intrisatare;- adunati- framantari;- auzi- suparare;- a te insoti cu ei- veste placuta;- batrani- noroc, binecuvantare;- barbosi- urmarire, prigonire;- cu defecte fizice- neancredere;- cunoscuti- trecere de timp;- cunoscuti vazuti de departe- dificultate la o petrecere;- discutand cu ei- noroc apropiat, casatorie viitoare;- grup de- vei fi deziluzionat de ceva;- hranind- vei auzi o veste placuta;- imbracati jegos- neplacere;- imbracati in negru- prevestire de moarte;- in duel- aventuri romantice,- intalnind cunoscuti- nerealizari;- in grupuri- mergi impreuna la drum, sperante zadarnice;- locuind in cabina- surpriza la serviciu;- morti- saracie,- multi- zile senine si fericite;- negrii discutand cu ei- perspective norocoase;- ologi- incredere din partea celor din jur;- simplu- suparare;- purtand haine negre- suparare, neliniste interioara;- trentarosi- intristare;- vazand ca se veselesc- nemultumire, nenorocire;- veseli- mari bucurii.
4 Oameni ologi / schiopi - Vei avea parte de neincredere.
5 Oase - alegi- zbucium sufletesc din cauza prietenilor;- ale tale bolnave- primejdie de accident;- alese de carne- pierdere;- adunand- vei pierde un prieten foarte credincios;- de animale- esti pe ounctul de a cheltui multi bani;- de elefant- se apropie bucurii, castig, belsug;- de la umar crescut in afara- adulter, neplaceri in familie;- de mort- greutati, imbolnavire, boala;- ducand oase de mort- greutati continui;- durere de- boala;- fierbinti- paguba la jocuri;- gasesti- insatisfactii la serviciu;- gramada- deces in familie;- mari- ai probleme cu persoane de sex opus;- omenesti- o persoana draga iti va fi plecata o perioada de timp;- sufland in- paguba la jocuri de noroc;- tale- boala rea;- te dor- suferinta;- umarul iesit in afara- vei iubi o persoana inca necunoscuta;- vazand- da de pomana;- visand- o mare schimbare se va intampla in viata ta.
6 Oase de mort - Prevestesc boala.
7 Oaspete - De vei visa ca primesti un musafir, semn e ca nu-ti va junge timpul sa-ti duci la indeplinire planurile; de te vei visa tu insuti oaspete, semn rau este, urmeaza lipsuri mari in viata ta.
8 Oaste - Daca visezi ca lucrezi in cadrul unei armate inseamna ca vei fi avansat in plan social si in planul afacerilor.
9 Oaza -
Pentru majoritatea oamenilor, oaza este asociata cu un loc de refugiu in desert. Datorita asocierii care se face intre aceasta si elementul acvatic, in vise, oaza reprezinta un spatiu in care putem gasi improspatarea emotionala de care avem nevoie.
- Visul in care vezi o oaza se refera la nevoia de o vacanta. Trebuie sa aloci mai mult timp preocuparilor de agrement. Alternativ, visul sugereaza faptul ca esti capabil(a) sa gasesti o solutie buna pentru a iesi din situatii dificile.
- Visele in care cauti o oaza simbolizeaza temerile interioare, nesiguranta si circumstantele coplesitoare. Esti in cautarea unui sprijin emotional.
- Daca ai visat ca parasesti o oaza este semn ca te vei intoarce intr-o lume plina de adversari.
Din punct de vedere spiritual, oaza reprezinta refacerea fortelor si capacitatea de-a scapa de interdictiile impuse in trecut.

10 Obezitate / Obez - Daca visezi ca esti prea gras inseamna ca vei avea noi prieteni si noi dusmani.Este de asemenea un avertisment asupra faptului ca nu este indicat sa mananci sau sa bei mult.

Vise cu litera "N"

1 Nacela - Nacela de balon - drum lung in curand Nacela urcand - viata placuta si fericita.
2 Naframa - Primesti veste buna
3 Naftalina - Lucruri vechi de care iti este greu sa te desprinzi, atasamente ce iti fac rau, relatii de care incerci sa mai tii desi nu iti mai aduc nici o satisfactie
4 Nai - Petrecere; Auzind nai - vei merge la o aniversare placuta.
5 Naluca - Vezi fantoma.
6 Namol - Suparare, necaz mare, cearta in casa.
7 Nap - moarte;- mare- sperante neantemeiate;- rosu- moarte;- taind- pierderea averii;- taiat- pierzi bunastarea.
8 Narcisa - De vei vedea in vis flori de narcisa, bogatie ti se vesteste. Pe un mormant - moarte.
9 Narcisa - De vei vedea in vis flori de narcisa, bogatie ti se vesteste. Pe un mormant - moarte.
10 Nas - Blocarea perceptiilor lor prin tot felul de ganduri negative sau interpretari gresite ale unor evenimente.

Vise cu litera "M"

1 Mac - Daca visezi un camp cu maci inseamna ca vei avea o aventura amoroasaA culege maci de pe camp este semn ca planurile tale nu se vor materializa .
2 Mac - Declaratie de dragoste, care se va face printr - o scrisoare, fericire de scurta durata - culegand - dragoste apropiata, de scurta durata - intr - un lan de grau - propunere de dragoste a unei persoane bogate - mancand - sperante desarte - pe camp - bucurie, placere - pe camp intre flori - rusine pentru o situatie - printre buruieni - declaratie a unei persoane deosebit de interesanta cu o frumoasa pozitie sociala - rosu aprins - injosire intr - o situatie - seminte de mac - casatorie tarzie cu o persoana harnica - vazand - mare placere.
3 Macaroane -
Visul in care mananci macarone simbolizeaza confort si usurinta.Visul poate fi si o incercare de a te aduce inapoi la un moment in care lucrurile erau mai simple.
- Daca ai visat ca mananci macaroane cu branza, inseamna ca vei primi oaspeti ce iti aduc bani si daruri.
- Daca in vis gatesti macaroane, inseamna ca vei avea o intalnire cu rudele sau astepti oaspeti, indiferent de ocazie vei avea o companie placuta.

4 Macelar -
Macelarul in vise reprezinta emotii prime sau comportamente imorale. Visul poate fi o metafora pentru "transarea" sau distrugerea unui proiect sau a unei situatii.
- Daca in vis tu esti macelar, semnifica furie infranata si ostilitate.
- Daca in vis macelarul taie carnea in feli inseamna ca trebuie sa fi precaut pentru a nu fi implicat intr-un scandal.

5 Machiaj -
- Daca in vis aplici machiaj inseamna ca incerci sa ascunzi sa sa acoperi un aspect din viata ta. Alternativ, visul indica incercarea de imbunatatire a imaginii de sine si crestere sentimentului de autoincredere.
- Daca ai visat ca porti prea mult machiaj, inseamna ca se pune prea mult accentul pe frumusete si infatisare, mai de graba decat pe ceea ce este in interior.
- Daca in vis machiezi pe altcineva este un semn ca trebuie sa ai grija, in special sa nu te arzi.
- Daca ai visat ca machiajul tau este de o frumusete rara, inseamna ca vei avea succes in relatiile cu sexul opus.
- Daca in vis te machiezi pentru un rol, inseamna ca vei da o mana de ajutor la strangerea unei sume de bani necesari in scopuri caritabile.

6 Macrou -
Visele in care vedem sau mancam macrou, semnifica rapiditate in confruntarea cu unele emotii suprimate. Daca nu abordam aceste probleme emotionale, ne vom simti limitati sau chiar sufocati.
Alternativ, visul inseamna ca doriti sa recompensati un serviciu sau va amintiti de o datorie mai veche.
- Daca ai visat macrou mort, este semn sa te asetepti la vesti proaste sau poate chiar la greutati.
- Daca ai visat macrou viu, este un semn bun, succes in afaceri sau la locul de munca.

7 Magar - Daca calaresti magarul
8 Magar - Un magar incapatanat indica faptul ca mai aveti de luptat o perioada, ca aveti pe umeri o povara fizica sau sufleteasca. Adesea, prin acest vis vi se comunica sa aveti rabdare, sa sperati in zile mai bune. La Artemidoros, magarul care ducea o povara prevestea eliberarea de o sarcina.
9 Magar - Nefericire, nu te certa cu oameni prosti, da dovada de rabdare; - a bate- mari suparari, intristare; - alb- vesti bune; - alergand- deceptie, tristete, ucidere; - alergand dupa un- certuri dramatice; - avand- vei fi ignorat in serviciu; - bland- calomnie; - calare pe el- dispret din partea oamenilor; - calaresti un- desconsideratie; - calatorind cu el- iti vei atinge telul, dar vei fi dispretuit- care zbiara- mari griji- cenusiu- dragoste norocoasa- cumparand- esti cheltuitor, vei fi nevoit sa te restrangi- cu povara grea- nevoi, griji; - impovarat- lucru mult.
10 Magazie -
Magazia in vise reprezinta resurse stocate sau ascunse de energie. Magazia, de asemenea, se poate referi si la amintiri.
Alternativ, visul inseamna ca vi se pun ambitiile si obiectivele in asteptare.
- Daca ai visat o magazie abandonata sau goala indica faptul ca resursele tale interioare au fost epuizate. Ai nevoie de ceva timp liber a-ti restaura energia si pentru a-ti reface resursele.
- Daca ai visat ca lucrezi intr-o magazie, inseamna ca cineva iti va solicita un imprumut.

- Visul in care ai inchiriat o magazie goala reprezinta receptivitate si deschiderea ta catre lucruri noi.

Vise cu litera "L"

1 Labirint - Descrie propria existenta, necazuri, piedici greu de trecut, probleme coplesitoare, deruta, incurcaturi, suprasolicitare, sentimentul ca bati pasul pe loc, ca nu esti pe drumul cel bun, pierderea directiei.
2 Labirint - Simbolizeaza ratacirea sufleteasca, nedumerirea. Cine iese fericit din labirint, inseamna ca a trecut cu bine de o perioada grea. Labirintul nu apare atat de rar in vise cum probabil s-ar crede. El poate indica problemele spiritul- sufletesti, iubirea tainica pentru o persoana care, dupa parerea celor din jur, nu merita acest sentimet. Labirintul poate fi o pivnita intunecata (vezi pivnita), prin ale carei ganguri ne zbatem in vis, fara a sti incotro sa mergem.
3 Labirint - Te amesteci in prea multe treburi, mister dezvaluit - avand - afaceri proaste, dificultati - intrand cu o femeie frumoasa - noroc, dragoste, avere - galerii in - afaceri necurate - gasim iesirea din - solutii nesperate in rezolvarea problemelor - mic - eroare, dificultati, nemultumiri, aprecieri gresite - trecand prin el - suferinte sufletesti si trupesti - vazand un - taina aflata.
4 Laborator - Nevoia de a experimenta, de a incerca noi variante inainte de finalizarea unei situatii, fragilitate, vulnerabilitate, hipersensibilitate, incapacitate de adaptare, lipsa de rezistenta la vicisitudini si greutati, cautarea unei solutii salvatoare, nevoie de cercetare profunda a unei situatii, analiza.
5 Lacat - Frustrari, libertate limitata, constrangeri, blocaj, comunicare ineficienta, incapacitatea de a te exprima sau actiona, piedici, perioada de imobilitate sau pasivitate, lipsa de inspiratie, intarzieri, intreruperi, piedici in evolutia unei situatii; (inchis) dorinta de securitate, asigurare in fata pericolului.
6 Lacat - Discretie, pierdere, prevedere zadarnica- asezi un- castig neasteptat- descuiat- minte deschisa, lipsita de griji- inchis- griji multe si ascunse- incuiat- lene- la usa- ingrijorare- punand la usa- castig neasteptat- spargi un- zgarcenie- spart- rezolvi problemele de la serviciu- vazand- ingrijorare.
7 Lacrimi lacrima - In vise, lacrimile pot pot indica un sentiment de eliberare si de purificare emotionala. Daca visam ca altcineva are ochii in lacrimi, poate fi necesar sa ne analizam in profunzime si, eventual, sa ne revizuim conduita.
Lacrimile pot reprezenta durerea sau compasiunea , si , de cele mai multe ori, cea din urma se aplica din punct de vedere spiritual.
Experienta compasiunii din vis ne poate face mai constienti de necesitatea ei in viata noastra de zi cu zi.
8 Lacusta - Piedica minora, dar care poate deveni periculoasa.
9 Lacusta - Daca visezi lacuste inseamna ca va trebui sa ceri sfatul cuiva mai experimentat si ca nu vei putea rezolva anumite probleme neasteptate .
10 Lacusta - Saracie, ai prigonitori - in casa - femeie rea - mai multe - fericire scurta in casnicie - multe - obstacole marunte, dupa o cearta se vor rezolva lucrurile - sarind - griji multe - sunet de - vesti bune de la un prieten de departe - vazand - seceta, lipsuri - vazand multe - veste rea, casatorie scurta - visand - vreme rea - zburand - prigonore.

Vise cu litera "K"

1 Kaki - Restrictii, disciplina impusa, libertate limitata, supunere, umilinta, acceptarea unei pozitii inferioare, de subaltern, acceptand comanda altora. .
2 Kilogram - Greutati, probleme, dificultati; suflet greu, apasare, suprasolicitare, stress.

Vise cu litera "J"

1 Jacheta -
Visele in care vedem sau purtam o jacheta reprezinta imaginea pe care dorim sa o prezentam, un proiect pentru lumea exterioara. Alternativ, jacheta simbolizeaza personalitate, protectie.
- Jacheta noua - dificultati financiare.
- Jacheta veche - vei primi un sfat bun.
- O jacheta rupta sau murdara reprezinta o idee sau un plan esuat.
Luati in considerare, de asemenea, culoarea, spectul si tipul jachetei pentru o semnificatie suplimentara.

2 Jaluzele - Teama de a privi in fata realitatea, incercarea de a crea o lume imaginara, fuga de realitate, izolare, neincredere, singuratate, retragere, refugiu, nevoie de intimitate sau meditatie.
3 Jandarm -
Jandarmul in vise este asociat cu culpabilitatea pe care persoana ce viseaza o are fara sa fi comis sau nu o greseala.
Visul in care stai de vorba cu un jandarm prevesteste protectie.

4 Joben - Secrete, talente ascunse, nevoia de a face impresie buna intr-o situatie importanta, nevoie de rafinament, eleganta, prestanta intr-o confruntare majora, romantism.
5 Joc - (de noroc) risc de pierderi, intamplare, aventura, investitii nesigure, afaceri neclare, avertisment cu privire la cheltuieli, nevoia de a te lasa in voia sortii, sentimentul ca nu poti schimba cu nimic lucrurile, acceptarea hazardului si riscului, aventura, lipsa oricarui (auto)control; (de copil) dorinta de a atinge un tel, dar din care iti lipsesc mijloacele sau experienta de a-ti atinge scopul.
6 Jucarii -
Jucariile in vis semnifica ca vei avea multi copii;
-frumoase- fuga de responsabilitate;
-in bazar- intalnire placuta in curand;
-jucandu-te cu o- semn de dezbinare cu vechi prieteni;
-mai multe- discutii placute, musafir guraliv;
-rupte- tristete, singuratate;
-vazand ca ai- lipsa de vointa, intristare;
Vazuta in vis, jucaria prevesteste o suparare, probleme sufetesti, sentimente tulburate de o intamplare sau de o situatie

7 Judecataor - Propria ta constiinta, decizii importante, nevoia de a chibzui indelung, nevoie de intelepciune, a ta sau a altuia cu mai multa experienta, maturitate, risc sau teama de a gresi, teama de pedeapsa.
8 Jura / Juramant - Angajamente, promisiuni ce trebuie respectate, loialitate, fidelitate, credinta.

Vise cu litera "I si Î"

1 Iad - Spaima, teama copilareasca, pierdere de avere, pozitia ti se va schimba - locuind in - schimbare defavorabila, dar trecatoare - mergi in - boli, ghinioane - scapand din - vei termina cu necazurile - vazand - pierderea averii, schimbare neplacuta - visand ca esti dus in - schimbare in viata ta.
2 Iaht -
Iahtul in vise simbolizeaza bogatie, placere si lux.
Esti liber(a) de griji si esti in cautarea unei vieti usoare. Vrei sa iti dedici mai mult timp in scopul recreatiei si agrementului.
- Daca ai visat ca navighezi cu un iaht inseamna ca ai incredere in viitor.
- Daca ai visat un iaht pe mare linistita este semn bun, dar daca ai visat iaht pe mare agitata este semn ca te pandeste o dezamagire.

3 Iapa -
Iapa in vis reprezinta intuitia ta. Alternativ, semnifica implicare sexuala.
- Daca ai visat o iapa la pasune este semn de pierderi financiare, dar prietenii iti sunt aproape.
Iapa alba in vise simbolizeaza spiritul si creativitatea ta.

4 Iarba - Prosperitate, sanatate - a cosi in claca - primire de oaspeti - a cosi singur - mari griji - adaugand - nevoie, frica - arsa - nereusita in afaceri - cosind - bucurie, bunastare - cosita - griji si necazuri - cu zapada multa - an roditor - dormind pe ea - mare castig banesc - dormind in - calatorie norocoasa - facand clai - persoane nepoftite in vizita - inalta - iluzii si sperante irealizabile - ingalbenita - sanatatea ne este in pericol - intinsi pe - sperante - pe iarba uscata - pierderi de tot felul - pe plante medicinale - revitalizare - plimbandu - te pe - multumire si calm - stand culcat in - fericire - taind - griji - transportand cu carul - impartire de daruri - uscata - seceta, pierderea iubit (ei) ului, sanatatea cuiva se va inrautati - vazand - o cu buruieni - fereste - te de oameni neciopliti - verde - bucurie, sanatate personala si in familie ani multi - verde, tu dormind in - vei zace putin la pat.
5 Iarna - Fericire, bucurie - cu zapada abundenta - roade bune - peisaj de - succese financiare si materiale.
6 Iasca - Te aprinzi repede - arzand - esti amenintat - pe copac - fereste - te de hoti.
7 Iasca pe copac - Fereste-te de hoti.
8 Iasomie - iubitul va veni avand - prietenie noua, calatorie de suflet - mirosind - castigi un nou suflet bun - mare inflorita - sinceritate, dreptate - privind - logodna.
9 Iatagan (sabie) - Cruzime - avand - vei dobandi un mare castig.
10 Iaurt - Prudenta, mare atentie pentru a nu gresi, lectii invatate din experiente proaste.

Vise cu litera "H"

1 Hai - (strigand) nevoia unui stimulent, a unei incurajari, pierderea curajului de a continua.
2 Haina -
Acest vis apare frecvent in somnul femeilor si doar rareori in somnul barbatilor. Are o multime de explicatii. Cele mai importante sunt: de pierzi o haina, in vis, paguba vei avea in viata reala; vei avea paguba si daca te visezi imbracat foarte luxos sau foarte saracacios, cu haine rupte si murdare; haine originale, de firma, de marca, de vei vedea, reusita in serviciu sau in afaceri inseamna; haina rosie de vei visa, s-ar putea sa te imbolnavesti; mai multe haine rosii de vei visa - urmeaza niste momente placute in viata ta; haina de matase - esti invidiat; haina rupta - esti sarac, dar sunt sanse de mai bine; haine elegante, sobre si care-ti vin foarte bine - viata ta va avea un curs bun, spre armonie si liniste, mai ales daca te visezi imbracat cu aceste haine; haine spaland - o buna bucata de vreme vei fi departe de mizeriile vietii; haina cu doua fete - vei avea de-a face cu mincinosi, cu ipocriti; vei avea viitorul pe care ti-l doresti, daca vei visa ca tu iti cosi sau iti repari hainele sau daca tu le tai cu foarfeca; haine murdare - vei avea o nemultumire; de te vei visa imbracat in haine stramte - te vei indatora mai mult decat te tine cureaua; haine spaland - de fapt iti speli sufletul, vei avea inima usoara si senina, vei lasa in urma grijile.
Vezi de asemenea si visul Haine

3 Haine - Element de context ce vizeaza imaginea proprie in fata celorlalti; personalitatea, firea, caracterul personal; in functie de aspectul hainelor, la fel poate fi interpretata impresia facuta celor din jur; vezi si costum; (prea mari) aroganta, aere de superioritate; (prea mici) modestie, complex de inferioritate, mari resurse nefolosite, talente ascunse; (rupte sau murdare) reputatie stirbita, nevoia de a repara imaginea sifoata; critici, barfe, intrigi; (ponosite, cernite, vechi, cenusii, negre, de doliu) teama de pierdere a unei pozitii favorizante; risc, anxietate; dorinta de autocompatimire sau consolare, pierderea curajului si a initiativei, pasivitate; (albe, noi sau curate) crearea unei imagini favorabile, armonie, comunicare buna, optimism, veselie, incredere in fortele proprii, optimism, atitudine pozitiva sinceritate, corectitudine, caracter placut, simpatie; (colorateincredere in viitode moda veche sau originalitate, veselie, simpatie, amicitie, distractie, amuzament; viziune originala, schimbare si la nou; (demodate) conservatorism, rigiditate, teama de nou si de schimbare, incapatanare, pasivitate; (rosii) indrazneala, tupeu, incredere, originaleactiune, dinamism, energie; (originale, extravagante, ciudate, ) crearea unei imagini noi prin socarea celor din jur, gesturi neobisnuite, iesirea din orice tipar, surprize, schimbari neasteptate, nevoia de a face schimbari majore; (cele pe care le folosesti zi de zi) obisnuinta, rutina, amanarea oricaror schimbari, atitudine constanta, poate chiar rigiditate, incapatanare, frica de schimbare; (de gala) dorinte de marire, de a impresiona, de realizare, de bogatie, de autodepasire, de recunoastere a meritelor; mari sperante, optimism; (pe care nu leai imbraca niciodata in mod normal, care nu iti plac sau care nu ti se potrivesc) nevoia urgenta de a face o schimbare de imagine sau de atitudine, chiar daca acestea cer un sacrificiu sau un compromis; (pierdute) deruta, lipsa de incredere in fortele proprii, pesimism, eschivare, fuga de lume, compromitere, descurajare; (gasite) repararea imaginii sau a reputatiei, schimbare favorabila, recapatarea increderii si a sperantei; (in bagaj) sentimentul ca e nevoie sa faci o schimbare urgenta asupra propriei tale vieti sau mentalitati; (in dulap) nevoia unei organizari si planificari, nevoia scoaterii la iveala a propriilor resurse si talente pentru a crea o la mana a douaimagine noua sau a repara una veche gresita; modestie, situatie materiala precara, acceptarea unui compromis sau a unui sacrificiu, umilinta; (de copil) imaturitate, infantilism, incostienta, atitudine deschisa, sincera asupra vietii, dar fara a fi constient de dificultati, nevoie de protectie; (de ploaie) protectie, dorinta de a nu fi ranit, vulnerabilitate, emotivitate, sensibilitate.
Vezi, de asemenea, si Imbracaminte

4 Haltere - Probleme, perioada dificila, piedici, nevoia de a experimenta inainte de a actiona decisiv; nevoia unei pregatiri, a acumularii de experienta; vezi si greutate.
5 Haltere - Impliniri sufletesti modeste- ridica altii- ajutor la nevoie- ridicand noi- scapi de datorii.
6 Ham hamuri -
Visele in care vedem sau folosim un ham simbolizeaza control si lipsa de libertate.
Poate te simti tinut(a) pe loc, fie de propriile temeri sau de altii.
- Daca ai visat ca pui hamuri unui cal sau unui alt animal inseamna ca ai capabilitatea de a te descurca cu situatii noi intalnite.
- Visul in care cumperi un ham nou sugereaza imbunatatirea situatiei materiale.

7 Hamac -
Hamacul in vise reprezinta nevoia de relaxare. Alternativ, visul sugereaza aprecierea asupra vietii, ai realizat ce ti-ai propus.
- Daca in vis ai cazut din hamac inseamna ca ai fost indus(a) in eroare, crezand ca totul este in regula atunci cand nu este. Alternativ, visul inseamna ca inca mai ai lucruri netrminate.
- Visul in care stai cu o persoana de sex opus in hamac semnifica activitati sociale noi.

8 Hamal -
- Daca ai visat un hamal ce iti cara bagajele inseamna ca scapi de o neplacere.
- Daca in vis tu esti hamal, atentie la oboseala cauzata de prea multa munca, aceasta iti poate crea probleme de sanatate.
In traditia orientala hamalul prevesteste nacazuri.

9 Hambar -
Un hambar ce apare in vise reprezinta sentimente care sunt tinute in subconstient. Este posibil ca toate acestea sa se intample in mod natural sau instinctiv.
- Daca ai visat un hambar de grau semnifica prosperitate si bogatie.
- Daca visezi hambar plin inseamna noroc si realizari profesionale.
- Daca si visat hambar gol inseamna speranta desarta. Alternativ, visul inseamna  ne-exploatarea indeajuns de mult a talentelor..
- Daca ai visat un hambar care a luat foc, vei fi macinat(a) de necazuri zilnice.
- Un hambar ce se prabuseste prevesteste probleme in viata.
- Daca ai visat cereale uscate intr-un hambar insemna prosperitate.

10 Hamster hamsteri -

Hamsterul / hamsterii in vise reprezinta emotii subdezvoltate. Te distantezi fata de ceilalti, astfel incat sa nu poti fi ranit sufleteste. Acest vis poate indica, de asemenea, ca problemele legate de sexualitate sunt triviale pentru tine. Ai posibilitatea de a separa sexul de dragoste.

Vise cu litera "G"

1 Gaina - (Vezi si pasari de curte)Daca visezi ca hranesti gaini familia ta va avea citeva dificultati care se vor insa rezonabilDaca visezi ca vezi o gaina pe ouavei avea o situatie financiara mai bunaDaca vezi ca smulgi penele unei gaini inseamna ca vei avea o perioada plina de bucurieDaca visezi ca omori o gaina te poti astepta la un vizitator-surprizaDaca visezi o gaina cu puii sai s-ar putea sa ai certuri in familie .
2 Gaina - Vesti bune - alba - fecunditate - alba cu gatul gol - beneficii mari - ciugulind - ruina, boala - clocind - negustorie buna, noroc in comert - cotet de - castig - cu pui - familie numeroasa - cu pui mari - noroc, veste buna, vei avea copii multi - dand mancare - belsug - fara pui - intristare adanca - face oua - mari beneficii - grasa - noroc in amor, bogatie - mari - castig in dragoste - mari si grase - rodirea trupului - mai multe ingradite - daune materiale - multe - comunicare - mancate de dihor - paguba - neagra - vei afla o stire importanta - ouand - neantelegere - slaba - mediocritate, vei pati o rusine - umbland prin curte - un nou mostenitor - una - beneficii de mica importanta - vazand - veste buna, noroc in dra.
3 Gaita -
- Daca iti apare o pasare gaita in vis, inseamna ca esti prea arogant si prea increzator in abilitatile tale. Alternativ, visul ar putea sa iti atraga atentia la ceva peste care ai trecut cu atentia.
In traditia romaneasca, gaita, semnifica veste proasta sau ceruri.
- Daca ai visat o gaita ciocanind, inseamna ca ai sa primesti o veste buna.
- O gaita ce sta pe cuib prevesteste sosirea unei rude pe care nu o asteptai.

4 Galagie - Neliniste, stare de iritare, lucruri care nu ies asa cum ai vrea sa iasa, stres, presiuni exercitate asupra ta.
5 Galben - Poate avea atat conotatii pozitive, cat si negative: confort fizic si psihic, incredere, putere de convingere; atrage atentia asupra unor sentimente nedemne, cum ar fi lasitatea, teama, gelozia, avertizandute ca trebuie sa dai dovada de mai multa prudenta in actiuni; incredere in fortele proprii, desi poti intampina obstacole nebanuite; bucurie, simt artistic, atractie fizica si sexuala, gust pentru frumos, inclinatii artistice, placeri; element de context ce vizeaza partenerul de viata sau sora; (daca visul are o tenta fericita) entuziasm, energie debordanta, armonie, caldura, creativitate, intuitie, pace, speranta; (daca visul are o tenta nefericita) temeri, incapacitatea de a actiona.
6 Galben - Este culoarea stralucitoare a soarelui, care ne lumineaza viata. Galbenul auriu simbolizeaza intelepciune si generozitate, galben roscat egoism, iar galbenul pai dezamagirile pe care le avem in viata (vezi, de asemnea culori, soare). .
7 Galbenele -
Galbenelele in vis denota sanatate si longevitate.
- Daca ai visat un buchet de galbenele, inseamna ca vei avea o viata lunga, fericita si plina de prosperitate. Vei evita boli grave si greutati.

8 Galbeni bani -
Potrivit traditiei noastre banii din aur (galbenii) reprezinta succes si avere.
- Daca in vis ai monede din aur, inseamna ca iti vei inmulti averea.
- Daca in vis dai galbeni, vorbele tale vor supara pe cineva.
- Daca ai visat ca primesti de la cineva galbeni, inseamna ca vei fi acceptat(a) intr-un grup influent de oameni bogati.
- Daca ai visat ca buzunarul tau este plin cu monede din aur inseamna ca primesti ajutor in rezolvarea unei probleme complicate.
- Daca in vis vezi la altii galbeni, situatia ta se va schimba in bine.

9 Galbenus de ou -
Galbenusul de ou reprezinta viata, idei si creativitate. Alternativ galbenusul de ou inseamna incasari financiare.
- Daca ai visat ca bati un galbenus de ou, propuneri interesante de afaceri ce trebuie realizate.
- Daca ai visat ca separi galbenusul de albus, inseamna ca din anumite motive va trebui sa fi nedrept fata de un prieten.

10 Galeata - Daca visezi ca duci o galeata plina este semn ca vei petrece clipe frumoase gandindu-te la evenimente trecuteDaca te impiedici de o galeata este semn de boala severa .

Vise cu litera "F"

1 Fabrica - Sperante bune, succes in actiuni, esti multumit la serviciu - avand - grija - cos de - venituri neasteptate - inactiva - pericol - inchisa - afaceri care stagneaza - in plina activitate - succese in munca - lucrand in - contract avantajos, bunastarea iti da tarcoale - parasita - stagnarea afacerilor - parton de - sperante de fericire - vazand - lucru mult.
2 Fabrica - Organizare, structura, planificare, cooperare.
3 Fabrica - Poti sa speri, iti va merge bine.
4 Facalet -
In traditia noastra facaletul inseamna bataie.
- Daca ai visat ca mesteci cu facaletul in mancare - ai mare grija cu cine te incurci.
- Daca ai visat facalet rupt - dragoste nenorocita.

5 Faclie - Vei avea secrete de dragoste.
6 Faclie - Dragoste - aprinsa - vei fi ajutat in munca, afaceri profitabile - arzand - castig, viata lunga - luminoasa - secrete amoroase - purtand - dragoste impartasita, vei gasi o comoara - stinsa - dezamagire, apatie provocata de cineva de sex opus.
7 Faclie - Vei da de capatul unor secrete care te framantau de multa vreme faclie purtand, in vis- esti pe calea adevarului.
8 Facultate - Dorinta de a ti se recunoaste meritele de catre superiori sau persoane influente; sperante in reusita profesionala dupa efort indelungat; proiecte mari, cu sanse de succes; dorinta de marire si apreciere.
9 Fagure - Daca visati un fagure plin cu miere puteti spera la o vita in care va veti bucura de dragoste si bunastare (vezi, de asemenea albina).
10 Fagure - Familia ta este unita - avand - harnicie si prosperitate - cu albine - vei afla lucruri pe care de mult doreai sa le cunosti - cu albine prietenoase - succes in familie - cu albine rele - regres social, necazuri in familie - plin - aflarea unui secret.

Vise cu litera "E"

1 Echipa -
- Daca ai visat ca faci parte dintr-o echipa - visul indica importanta de a lucra impreuna.
Visul poate fi si o metafora pentru o viata bine ordonata.
- Daca in vis nu sunteti multumit(a) de echipa, atunci acesta sugereaza ca aveti unele probleme de comunicare cu colegi, asociatii sau membrii ai familiei. Sunteti nemultumit(a) de cum decurg lucrurile.
- Daca in vis ai fost rectutat(a) intr-o echipa sportiva - neintelegeri cu rudele.

2 Eclipsa - (de soare) Ascunderea adevarului, minciuna, autoamagire, inselaciuni, aparente inselatoare; (de luna) aspecte necunoscute in plan sentimental, risc de a fi inselat de persoana iubita, caracter schimbator in dragoste, capricii.
3 Eclipsa - Prietenie in dragoste, iubire de se micsoreaza, nemultumire - de luna - necredinta, relatii sentimentale reci, noroc daca esti indragostit - de soare - pierdere mare, durere in familie, zile napraznice, razboi - privind - insucces, boala, moarte.
4 Eclipsa de luna -
Eclipsa de luna in vise semnifica faptul ca partea ta feminina este umbrita sau poate insemna ca un aspect ascuns al sinelui va iesi la suprafata.

5 Ecou - Sperantele ti se vor implini, in special cele in dragoste.
6 Ecou - Este vorba de rasunetul propriei voci sau a vocii unei alte persoane. Ecoul simbolizeaza faptul ca cineva doreste sa is insuseasca opinia dumneavoastra sau sa va impuna opinia sa.
7 Ecou - Daca visezi ca auzi ecoul propriei voci vei avea dificultati cu obiectul afectiunii tale
8 Ecuator -
Un vis despre ecuator indica o cautare de sine, explorarea aspecului vostru, pentru a deveni mai intregi.
- Daca ai visat ca traversezi ecuatorul - dificultati in rezolvarea unor probleme ce implica rude sau bani.

9 Edificiu - Daca este mare , vei avea noroc in afaceri .
10 Edificiu - Amplu - largirea intereselor - cazand - refacerea priectelor - mare - situatie modesta, noroc - pompos - afaceri mari - solid - marirea intereselor.

Vise cu litera "D"

1 Dafin - Dafinul, intotdeauna verde, este un simbol arhetipal. Inca din antichitate, o coronita impletita din ramurile sale prevestea glorie si cinste. Persoana care in vis se impodobeste du dafin, mai are inca multe de asteptat de la viata. Frunzele de dafin simbolizeaza prosperitatea (vezi, de asemenea copac, frunza, coronita, verde). .
2 Dafin - Semn bun, schimbare si dragoste din partea pretenilor .
3 Dafin - Schimbare, dragostea prietenilor- avand- stima- flori- spulberarea sperantelor- inflorit- dragoste fata de un prieten.
4 Dalta -
- Daca ai visat dalta - faima mare.
- Daca folositi o dalta in vis - indica faptul ca aveti nevoie de o forta, un ajutor pentru a depasi anumite obstacole sau pentru a va croi o cale, un drum in viata.
In traditia persana dalta exprima frica de moarte.
In arhitectura sacra dalta simbolizeaza principiul activ masculin.

5 Dand de pomana - Recunostinta din partea celor apropiati.
6 Dand mana cu cineva - Vesti bune de la prieteni.
7 Dans - Simbolizeaza varstele vietii, al pasiunii si al dorintelor, sentimentele si sexualitatea. In vis apare, adesea, jocul cu focul, care aminteste de oboseala zilnica si uneori marele eveniment al unui bal (vezi, de asemenea bal), care trebuie sa ne aduca implinirea dorintelor sexuale. Uneori, visam ca dansam in ceata (vezi ceata), iar cest vis indica faptul ca trebuie sa renuntam la sentimentele nesigure (vezi, de asemenea vals).
8 Dans - Dans cu oameni mai multi, dans in general- vis bun, s-ar putea sa ti se implineasca o dorinta.
9 Dansand de te visezi - Neplaceri in casnicie.
10 Dar - Daca visezi ca primesti un cadou inseamna ca vei avea o viata sociala linistita si noroc in problemele banesti Daca visezi ca dai cuiva un dar inseamna ca iti vei asuma o serie de responsabilitati carora le vei face fata .

Vise cu litera C

1 Cabana - Aceasta casa mica simbolizeaza corpul nostru, in a carui ingustime sufletul va avea de suferit, de accea subconstientul ne sugereaza sa ne deschidem mai mult inima, sa facem ceva pentru a depasi aceasta stare momentana (vezi, de asemenea, casa).
2 Cabana - Izolare, singuratate - adolescenti in - iresponsabilitate - avand - vei primi ajutor la nevoie - traind cu copii tai in - fericire de durata.
3 Cabina - - Cabina de  vapor  - o sa ai ceva probleme in casa, dar se vor rezolva.
- Visezi ca te schimbi intr-o cabina - amicitie noua.
- Cabina telefonica - cearta, rascoala, ura.

4 Cabinet - Vezi birou .
5 Cablu - Cine viseaza ca lucreaza cu cablurile unei retele electrice, in realitate cauta sau va stabili, in curand,o legatura stransa. In cazul in care cablul este distrus, persona nu va intetine nici o relatie adevarata (vezi, de asemenea, uzina electrica).
6 Cablu -
Cablu in traditia romaneasca reprezinta rezistenta la durabilitatea.
- Daca visezi ca un cablu este aruncat peste un spatiu este semn ca vei intreprinde o munca riscanta.
- Daca visezi ca arunci cablul inde nu trebuie inseamna ca vei fi rasplatit cu bani si recuoastere.
- Un cablu rupt sa foarte uzat semnifica lipsa de putere, lipsa de ambitie.

7 Cablu - Vei face un drum.
8 Caciula - Nu esti multumit de fangul social.
- Daca tu porti caciula in vis - te afli intr-o situatie ridicola si nici macar nu iti dai seama.

9 Cactus - Spinii caracteristici acestei plante sunt simbolul pregatirii de aparare, dar si ai modului hotarat de actiune. In realitate, ar trebui sa intepati pe cineva, care lucreaza fara menjamente.
10 Cactus - Daca visezi ca plantezi cactusi inseamna ca vei avea certuri cu prietenii Daca visezi ca sunt flori pe cactus este semn ca norocul este in drum spre tine.

Vise cu litera "B"

1 Baba - Vreme schimbatoare (bruma, ploaie) dar si belsug.
2 Baba - Mai ales baba moarta daca vei visa, vreme rea inseamna, dar visul nu e rau deoarece sunt semne de belsug.
3 Baba - Belsug, avutie garbovita- vreme rea, va ploua la hora- afli o stire mincinoasa moarta- negura, ploaie vazand- vreme schimbatoare.
4 Baie ca faci - In curand vei avea o petrecere.
5 Baie prea fierbinte - Vei fi dispre?uit pentru o fapta necugetata.
6 Baie - Este locul curatirii, deci al purificari sufletesti. Forma geometrica clara, spre exemplu o baie rotunda sau patrata (sau o cada) simbolizeaza fondul bun al celui care viseaza. In acest loc dorim sa scapam de murdaria de peste zi, sa intram intr-o alta piele. Cine curata murdaria din baie, inainte de a se spala, ar dori sa uite repede trecutul, sa se purifice, inainte de a incepe o noua etapa. Pentru celelalte cazuri sunt valabile explicatiile de la a face baie.
7 Baie - Explicatiile acestui vis sunt diferite: baie daca faci, in vis, prevestire de sanatate si viata echillibrata inseamna baie fierbinte - vei avea parte de cearta, de dezbinare baie cu apa rece - cineva pune la cale ceva rau impotriva ta baie, pur si simplu, vazuta in vis, dar fara a intra in ea - dificultati, tradare inseamna.
8 Baioneta - Calatorie lunga si placuta.
9 Baioneta - Daca visezi ca esti injunghiat de cineva cu o baioneta este semn ca vei putea suferi pierderi financiare Daca tu impungi pe cineva cu baioneta va trebui sa fii atent la raporturile cu persoanele de sex opus.
10 Baioneta - Junghi, rascoala purtand - calatorie lunga si placuta.

Vise cu litera "A"

1 Abac - Framantari pentru o inalta demnitate.
2 Abator - In curand vei avea suparari.
3 Abator - Afacere primejdioasa, prevedere de moarte.
Alte vise in care contin abator :
- Avand un abator - reuisita, profituri
- Cazand in abator - cearta, necazuri, nerealizarea unor planuri apropiate
- Abator in plina activitate - multa munca cu castiguri insemnate
- Lucrind la abator - suparare, boala
- Daca vanzi intr-un abator - suparari pe curand
4 Abis - Cearta, necaz, nerealizarea unor planuri apropiate.
5 Abis - Nerezolvarea planurilor din vitorul apropiat
- Cazand in abis - suparare, necazuri, certuri
- Cazand spre adancuri - situatie sau intamplare catastrofala
- Iesiri cu ajutorul unor scari sau punti - recuperarea fericirii, refacerea dintr-o situatie extrem de grea
- Neputand iesi din abis - insatisfactii
- Vazand un abis - evitarea unui rau.
6 Abur - Semn rau, nemultumire din cauza neintelegerilor.
7 Abur - Simbolizeaza spulberarea unei sperante, naruirea unui plan. Vaporii de apa ne ingreuneaza vederea la distanta , adica spre viitor(vezi de asemenea ceata, fum, apa) .
8 Abur - Nemultimire din cauza neantelegerilor
- Abur de culoare alba - noroc, bucurie linistita
- Abur de culoare inchisa - neliniste cearta
- Abur dens - intristare
- Abur iesind din pamant - barfa, certuri
- Abur inecacios - intristare trecatoare in familie
- Abur limpede - fericire in casa
- Abur limpede de pe o apa curgatoare - indrepatrea situatiei - limpede urcand - noroc, fericire in obiecte
- Abur negru - intristare
- Daca vezi suind un abur - noroc, fericire
- Vazand un abur - proiecte nerealizate.
9 Ac - Simbolizeaza micile intepaturi pe care trebuie sa le suportam in viata de zi cu zi si lucrurile marunte, care ar putea provoca o cearta .
10 Ac - Dusmanie, ura, neliniste.
11 Ac - Daca visezi ca bagi ata intr-un ac inseamna ca vei avea noroc Daca visezi ca nu poti baga ata intr-un ac inseamna ca vei trece prin situatii dificile.
12 Accident - Daca accidentul nu este legat de o intamplare reala, importanta sa reiese din celelalte simboluri ale visului. Adesea indica o neglijenta din realitate, pe care subconstientul o considera un accident si care nu este atat de importanta .
13 Accident - Trebuie sa te pazesti de tot ceea ce a produs accidentul in visul tau.
14 Accident de avion - Veste buna, prieteni credinciosi.
15 Accident de masina - Asteapta-te la eforturi mari.
16 Accident de vapor - Drum neasteptat, esec in afaceri.
17 Acoperis - Daca este ascutit si inalat este semn de neplaceri si dezamagire.Daca este de casa vei avea parte de cinste di onoare.
18 Acoperis - - Daca visezi ca smulgi sindrila de pe acoperis inseamna ca veniturile tale vor creste.
- Daca visezi ca te urci pe acoperis inseamna ca vei avea relatii bune cu prietenii vechi si cu familia .
19 Acoperis - Siguranta, protectie din partea cuiva.
- Acoperis alunecos - neplacere, dezamagire, speculatie primejdioasa
- Acoperis foarte ascutit - neplaceri
- Daca vezi acoperisul casei tale cuprins de flacari - nu reusesti intr-o afacere
- Ai cazand de pe un acoperis - catrastrofa de neanlaturat
- Acoperis de casa - cinste, onoare
- Acoperis din paie - casatorie fericita
- Acoperis inalt - dezamagire
- Vezi un acoperis incendiat - boala psihica ce se agraveaza
- Acoperis inclinat - stagnare intr-o problema
- Acoperis parand in buna stare - succes, prosperitate
- Refugiat sub acoperis - certuri in familie
- Te afli sus pe acoperis - tradare.
20 Actor - Vei fi amagit de o persoana draga.
21 Actor - Actorul din vis este adesea o persona care, in realitate, joaca mult teatru. Daca in vis actorul se afiseaza crucis, este un semn de ca trebuie sa va feriti de oameni care spun numai ce le sufla altii. Daca visati ca sunteti actor inseamna ca doriti sa va aflati in prim plan. Pe baza celorlalte simboluri ale visului veti vedea daca veti reusi acest lucru(vezi de asemenea opera, teatru).
22 Actor - Cheltuieli mari, petrecere inselatoare.
- Daca in vis asisti la un spectacol - distractii friviole.
- Mai multi actori laolalta - petrecere.
- Actor novice - abilitate in activitatea economica.
- Un vis cu actori ce se repeta - nerezolvarea unor probleme.
- Scena cu actori - vei face o descoperire foarte interesanta.
- Un actor singu - inselatorie de catre cei apropiati.
- Actor tanar - dragoste inseamna.
- Stand de vorba cu un actor - vei fi dezamagit de o persoana draga.
23 Adio ( cand iti iei ) - Bucurie pentru impliniri sufletesti si in afaceri.
24 Adio - Bucurie mare, pentru afaceri si impliniri sufletesti - luand de la cineva - prietenie credincioasa, revedere.
25 Afise ( citind in vis ) - Asteapta-te la eforturi deosebite.
26 Agurida - Vei afla o veste care te va intrista foarte tare.
27 Agurida - Noutate te va intrista
- Agurida culegand - veste proasta -
- Agurida mancand - nemultunire, intristare.
28 Albeata (la ochi) - Te asteapta multa veselie, vei fi deceptionat de rude.
29 Albeata - Te asteapata multa veselie.
- Avand albeata - vei fi deceptionat de rude.
- Albeata la un ochi - neamuri pofticioase care te dezamagesc - la altul - dezamagire din partea prietenilor.
- Vazand albeata - va asteapta multa veselie.
30 Albine zburand - Incurcaturi, suparari (albina).
31 Albina zburand in jurul tau) - Soarta te va ajuta sa depasesti toate greutatile.
32 Albine intepandu-te - Maguliri false din partea unor necunoscuti.
33 Albina - Prosperitate prin munca, succes, castig, profit, reusita, bogatie.
- Albina asezata pe o floare - sperante desarte.
- Albina care inteapa - esec , cearta.
- Albina care te inteapa - Acest vis prevesteste un dusman apropiat,
- Daramand o albina - casatorie fericita.
- Albina ce face miere - reusita, noroc chiar si baogatie.
- Fagure de albina - vei afla lucruri pe care doresti de mult sa le stii.
- Albine furioase - falimen, conflict de munca, bani putini.
- Albine in stup - belsug in casa, familie unita.
-Intepati / intepat de albine - pericol in legatura cu reputatia ta, mici dificultati / certuri cu cineva.
- Intepandu-te o albina - esti pizmuit de prieteni, maguliri false din partea unor cunoscuti.
- Albina moarta - pierderi banesti.
- Albina pe flori - placeri ale dregostei, iubire in curand.
- Roi de albine - fericire - roi langa stup - prudenta - roind - bogatie, castig, noroc in toate.
- Vazand multe albine- nefericire, sperante desarte din partea unei fiinte dragi
- Zburand albine - incurcaturi, suparari - zburand in jurul tau - fericire, succes in amor, depasirea greutatilor - zburand de langa tine - suparare, incurcaturi.
34 Alergand (de te visezi) - Te asteapta drumuri lungi.
35 Alerga - Umblet fara rzultat, timp puerdut, primejdie - de jur imprejur - noi prieteni - dupa un cal - prieteni in familie - dupa caini - dusmanii se indeparteaza - dupa gaini - vesti intarziate - dupa o persoana - vei fi ocolit de boala - dupa vaci - musafiri nepoftiti - iepurele spre tine - vizita prietenilor apropiati - in cerc - oaspeti in curand - in jur roata - prieteni, amici - in parc - reusita - intrecand pe cineva - ii vei supravietui - de oameni insemnati - razboi - fara sa ajungi la tinta - indepinirea dorintei, intreprindere fericita - tu - drumuri lungi - un cal - castig , petrecere - un grup - te asteapta drumuri lungi - vazand - reusita, treburile iti merg din plin .
36 Altar (de biserica) - Te asteapta zile frumoase si fericite.
37 Altar -
Credita mare inseamna.
- Avand altar - te asteapta zile senine si fericite.
- Baiat la altar - sunteti prea impulsiv.
- Casatoriti fiind la altar - bucurie, zile frumoase.
- Celibatar la altar- casatorie.
- Curat si in fata lui - consolare, bucurie, casatorie intre cunoscuti.
- Altar de biserica - ai zile frumoase si fericite.
- Altar distrus - veste proasta.
- In fata unui altar - armonie interioara.
- Ingenunchiat la un altar - dorintele tale cele mai ascunse se vor indeplini.
- Mireasa la altar - rezultate bune in tot ce faceti.
- Stand la un altar -cununie in curand .
- Vazand altar - casatorie fericita.
- Vazand pe cineva ingenunchiat la altar - acela are nevoie de ajutor.
- Zarind un altar - o vei duce bine.
38 Alune - Seceta si neliniste sufleteasca.
39 Alune - Daca visezi ca manaci astfel de fructe este semn ca vei schimba cuvinte aspre cu persoanele apropiate .
40 Alune - Saracie, seceta, neliniste sufleteasca - adunand - agitatie interioara cu castiguri banesti - mancand - dificultati trecatoare - mancand ciocolata cu alune - plctiseala li nemultumire - spargand - vei afla ce s - a barfit despre tine.